Pastel frío de jamón y queso

Pastel frío de jamón y queso

Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Pastel frío de jamón y queso. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.

Pastel frío de jamón y queso is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It's easy, it's quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. They're fine and they look fantastic. Pastel frío de jamón y queso is something which I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Pastel frío de jamón y queso, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pastel frío de jamón y queso delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pastel frío de jamón y queso is 6 - 8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pastel frío de jamón y queso estimated approx 30’ elaboración- 55’ baño maria.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Pastel frío de jamón y queso using 7 ingredients and 21 steps. Here is how you cook that.

Hoy vamos a hacer un pastel frío muy delicioso! Rápido y sencillo de hacer con un resultado estupendo!

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Pastel frío de jamón y queso:

  1. Pan de molde sin corteza
  2. 500 ml. Leche
  3. 6 Huevos medianos
  4. 1 paquete lonchas queso
  5. 350 gr. Lonchas jamón grandes para el contorno del pastel (lonchas finas)
  6. 150 gr. Lonchas jamón pequeñas para el relleno
  7. Huevo hilado para decorar

Steps to make to make Pastel frío de jamón y queso

  1. Preparamos todos los ingredientes
  2. Molde a usar: redondo, 23 cm. diámetro por 6 cm. alto, todo el molde ligeramente engrasado con mantequilla. En un recipiente ponemos leche, en otro recipiente ponemos los huevos batidos, limpiamos el contorno de las lonchas grandes de jamón. Cubrir la base del molde con lonchas grandes de jamón
  3. Vamos a forrar el molde con lonchas de jamón grandes: ponemos lonchas del centro del molde hacia el contorno, dejando caer las lonchas hacia fuera del molde (las lonchas son finas y se pueden abrir levemente, no importa porque luego las vamos a cubrir con las lonchas del relleno)
  4. Coger una rebanada de pan de molde y sumergirla en leche, sacar, dejar escurrir y la ponemos en el huevo batido, sacar y dejar escurrir el sobrante de huevo
  5. Colocar en el molde, tenemos que rellenar todos los huecos con pan de molde, una vez cubierta la base presiónanos levemente con los dedos para unir bien todas las rebanadas de pan de molde
  6. Poner encima lonchas de jamón pequeñas, cubrir las lonchas de jamón con lonchas de queso
  7. Volver a poner otra capa de pan de molde, encima pondremos una capa de lonchas de queso
  8. Terminaremos poniendo una capa de lonchas de jamón. Ahora vamos a coger el sobrante de lonchas de jamón grandes y las vamos a llevar hacia el centro del pastel, vamos a cerrarlo.
  9. Pincelar toda la parte superior del pastel con mantequilla (así no se quedará seco el jamón) tapar el molde con papel de aluminio
  10. Vamos a hacer un baño María, ponemos agua en un recipiente cuando empiece a hervir colocamos el pastel en el recipiente, tendremos agua caliente preparada para ir poniendo al recipiente del pastel constantemente (tenemos que estar muy pendientes de que no le falte agua) dejar cocer durante 50-55’
  11. Pasado el tiempo este es su aspecto (pinchadnos con aguja el pastel y sale totalmente seca) dejarlo enfriar a temperatura ambiente, después taparemos con film transparente y meteremos en el frigorífico mínimo 6 horas (en mi caso estuvo toda la noche) pasado el tiempo desmoldar
  12. Nuestro pastel está bien cocido y sellado.
  13. Poner huevo hilado por toda la superficie, decorar con cereza en almíbar.
  14. Cortar una ración
  15. El resultado es estupendo
  16. Maravilloso!
  17. Muy húmedo y delicioso!
  18. El sabor de nuestro pastel es una verdadera delicia para el paladar!
  19. Un pastel frío impresionante!
  20. Riquísimo!
  21. Listo para comer!

As your experience as well as self-confidence grows, you will certainly discover that you have extra natural control over your diet and adjust your diet regimen to your individual tastes gradually. Whether you want to offer a recipe that utilizes fewer or even more ingredients or is a little basically spicy, you can make simple changes to achieve this objective. Simply put, begin making your recipes in a timely manner. As for standard cooking abilities for novices you do not require to learn them yet only if you master some simple cooking methods.

This isn't a complete guide to fast and easy lunch dishes however its good food for thought. Ideally this will obtain your creative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your family without doing too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap it up for this special food Step-by-Step Guide to Prepare Award-winning Pastel frío de jamón y queso. Thank you very much for your time. I am confident you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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