Ensaimadas pequeñas
Hello everybody, it's Jim, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Ensaimadas pequeñas. One of my favorites. This time, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Ensaimadas pequeñas is one of the most popular of current trending foods on earth. It is enjoyed by millions every day. It is simple, it's quick, it tastes yummy. Ensaimadas pequeñas is something which I've loved my whole life. They're fine and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Ensaimadas pequeñas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Ensaimadas pequeñas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Ensaimadas pequeñas is 4 unidades. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Ensaimadas pequeñas estimated approx 90 min.
To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Ensaimadas pequeñas using 7 ingredients and 13 steps. Here is how you can achieve it.
La ensaimada es uno de los dulces más típicos y famosos de Mallorca, y en esta receta te enseño como hacerla de forma casera.
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Ensaimadas pequeñas:
- 125 gr harina
- 33 gr azúcar
- 40 gr agua
- 1 huevo
- 1 gr levadura fresca
- 70 gr mantequilla
- 15 gr masa madre o prefermento
Steps to make to make Ensaimadas pequeñas
- La noche anterior preparamos el prefermento con 10 gr de harina, 5 ml de agua y 1 gr de levadura fresca. Si tienes masa madre NO hace falta preparar el prefermento.
- En un bol echamos el huevo y el azúcar, mezclamos con una varilla para que se disuelva el azúcar. Incorporamos la masa madre (o el prefermento) y la levadura disueltas en un poco de agua tibia. Después echamos el resto del agua.
- Incorporamos la harina a poco a poco mezclando hasta que quede todo bien incorporado. La amasamos unos minutos en el bol y la dejaremos reposar unos 5 minutos.
- Vertemos la masa sobre una encimera aceitada y amasamos unos minutos y la dejamos reposar 10 minutos. Haremos este este proceso de amasado hasta que la masa esté bien lisa.
- Una vez conseguido que la masa esté en su punto la dejamos reposar tapada unos 30 minutos.
- Pasados los 30 minutos la masa se habrá relajado y estará a punto para estirarla. Repartiremos en 4 trozos iguales y los boleamos.
- Cogemos una porción de masa y la aplanamos con un rodillo en forma rectangular más o menos.
- Untamos la masa con abundante mantequilla, usando las manos. Ahora es el momento de estirar la masa para que quede lo más fina posible.
- Enrollamos sobre sí misma la masa para formar un cordón. Una vez formado dejamos reposar unos 20 minutos, después lo estiraremos un poco con cuidado de no romperlo.
- Colocamos el cordón obtenido en forma de espiral en una bandeja aceitada o sobre papel de hornear. Procedemos igual con las 3 porciones que nos quedan.
- Dejaremos fermentar toda la noche dentro de horno apagado (12 horas o más). Las ensaimadas deberían estar al día siguiente bien hinchadas.
- Horneamos entre 170º-180º, con fuego arriba y abajo sin ventilador unos 15 minutos. Estad atentos que no se cuezan mucho.
- Una vez han enfriado las ensaimadas las espolvoreamos con azúcar glas.
As your experience and also confidence expands, you will find that you have more all-natural control over your diet regimen and adapt your diet plan to your individual tastes over time. Whether you intend to offer a recipe that utilizes less or even more components or is a little basically zesty, you can make basic adjustments to achieve this goal. In other words, begin making your recipes on time. As for fundamental food preparation skills for newbies you don't require to discover them yet just if you understand some easy food preparation methods.
This isn't a complete overview to fast and also easy lunch recipes yet its great something to chew on. With any luck this will get your creative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing way too many square meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this exceptional food Steps to Prepare Quick Ensaimadas pequeñas. Thanks so much for reading. I'm sure that you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment