Gachasmigas (migas murcianas)

Gachasmigas (migas murcianas)

Hey everyone, hope you're having an incredible day today. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Gachasmigas (migas murcianas). It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.

Gachasmigas (migas murcianas) is one of the most well liked of current trending meals in the world. It's easy, it is fast, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. They are nice and they look wonderful. Gachasmigas (migas murcianas) is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Gachasmigas (migas murcianas), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Gachasmigas (migas murcianas) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Gachasmigas (migas murcianas) is 6 - 8 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Gachasmigas (migas murcianas) estimated approx 1 hora.

To get started with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Gachasmigas (migas murcianas) using 9 ingredients and 9 steps. Here is how you cook that.

Las gachasmigas o migas murcianas es un plato tradicional que se toma los días de lluvia (que no suelen ser muchos), es una comida típica de pastores, sencilla y contundente.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Gachasmigas (migas murcianas):

  1. 1 kg harina
  2. 500 ml agua aproximadamente
  3. 1 pimiento verde
  4. 1 cabeza dientes de ajo
  5. 250 gramos panceta fresca
  6. 100 gramos panceta salada
  7. 250 gramos longaniza fresca
  8. Aceite
  9. Sal

Instructions to make to make Gachasmigas (migas murcianas)

  1. Primero desgranamos la cabeza de dientes de ajo y aplastamos cada uno ligeramente con el cuchillo. No hay que pelarlos, solo aplastar para que rompan un poco.
    Retiramos las semillas del pimiento y lo troceamos en pedazos de tamaño medio.
  2. Ponemos una sartén honda y grande con un fondo de aceite y freímos los dientes de ajo y el pimiento a fuego medio.
  3. Mientras se fríen, cortamos en trozos la panceta salada, la panceta fresca y la longaniza.
    Cuando los ajos estén dorados y el pimiento hecho los retiramos de la sartén y reservamos.
  4. Freímos ahora en el aceite la longaniza y los dos tipos de panceta.
  5. Mientras en un bol grande (3, 5 litros) ponemos la harina y la sal. Vamos añadiendo el agua poco a poco mientras mezclamos. Debe quedar una masa tirando a blanda y pegajosa que cuesta desprender de las manos, pero no líquida. Si nos quedamos cortos con el agua iremos añadiendo de poco en poco.
  6. Cuando estén bien frtita la carne la retiramos y la reservamos junto con el pimiento y los ajos.
    La panceta y la longaniza habrán soltado mucha grasa, con un cazo retiramos casi todo ese aceite y lo guardamos aparte.
  7. Vertemos la masa sobre la sartén y dejamos que se vaya haciendo. La masa absorberá el aceite que quede y se irá tostando. Con una espátula de madera vamos picándola constantemente deshaciendo la masa en pequeños grumos y dándole vueltas.
  8. Iremos añadiendo el aceite reservado de poco en poco, cuando veamos que la masa ha absorbido todo el que había en la sartén.
    La migas estarán hechas tras unos 30 minutos al fuego y de picado. Deben tener un aspecto ligeramente tostado pero conservando cierta humedad sino quedarán secas. Si abrimos una miga y sabe harinosa es que le falta cocción.
  9. Finalmente añadiremos a la sartén la carne junto con los ajos y el pimiento y mezclaremos todo unos cinco minutos mientras se mezclan todos los sabores.
    Retiramos del fuego y listas para servir, en Murcia es común comerlas con uvas, el salado de las migas y el dulzor de la uva está riquísimo.

As your experience and also confidence expands, you will locate that you have extra natural control over your diet plan and adapt your diet to your personal tastes in time. Whether you wish to serve a recipe that utilizes less or more ingredients or is a bit essentially hot, you can make basic adjustments to accomplish this objective. To put it simply, begin making your recipes on schedule. When it comes to basic cooking abilities for novices you do not need to learn them yet just if you grasp some easy food preparation methods.

This isn't a total overview to fast and also easy lunch dishes but its excellent food for thought. Ideally this will get your imaginative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family without doing too many square meals on your trip.

So that's going to wrap it up for this exceptional food Simple Way to Make Award-winning Gachasmigas (migas murcianas). Thanks so much for your time. I'm confident you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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